- 1 marchewka
- 1 ziemniak
- liść laurowy
- kilka ziaren pieprzu
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- mąka pszenna
- gotowana wołowina (można nie dawać lub zamienić na inne mięso)
Buraki wyszorować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, Marchewkę i ziemniaka umuć, obrać i pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić na plasterki. Gotować warzywa do miękkości w niedużej ilości wody z dodatkiem przypraw.
Przyprawy wyłowić, całość zblendować. Wkroić drobno mięso.
Jak ostygnie, dodać jajko i mąkę (mąki tyle żeby uzyskać pożądaną plackową konsystencję).
Smazyc z obu stron na minimalnej ilości tłuszczu.
Placuszki z kukurydzy i groszku.
Warzywne placuszki z twarożkiem.
paluchy drożdżowe z bazylią i cheddarem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu