cebula 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pieprz
sól
ciasto:
mąka pszenna chlebowa 2,5 szklanki
drożdże świeże 2,5 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki
1.Drożdże ucierać z cukrem, dodaćtrochę wody i łyżkę mąki. Przykryć ok 10 minut na cieple miejsce.
2. Mąkę dokładnie wymieszać ze szczypta soli, dodać rozczyn i wlać pozostałą wodę. Zagniatać na zwarte ciasto, wlać oleju i pokrywać. Odstawiać do rośnięcia na 30 minut.
3.Warzywa umyć, cebule obierać i wszystkie kroić w plastry.
4. Wyrośnięte ciasto formować w placki, delikatnie rozciągać. Układać na papierze do pieczenia, a na pitach warzywa, przyprawić i peć 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu