Kolejny przepis na pyszne pierogi na słodko. Tym razem z dodatkiem kaszy jaglanej i bialego sera. Są smaczne, zwłaszcza polane słodką śmietanką. No i bardzo zdrowe, bo kasza jaglana to zdrowie samo w sobie. Polecam!
Ciasto:
500 g mąki
pół łyżeczki soli
ciepła woda lub mleko
Farsz:
1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
300 g białego sera
Sól
Cukier
Kaszę jaglaną wymieszać dokładnie z twarogiem, dodać szczyptę soli, dosłodzić do smaku.
Zagnieść ciasto na pierogi. Małą szklanką wyciąć kółka, nakładamy wcześniej przygotowany farsz, skleić. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Gorące polać śmietanką lub serkiem homogenizowanym.
Pierogi z kaszą jaglaną,serem białym i cebulką.
Pierogi z kaszą jaglaną i cielęciną
Pierogi z ciasta żytniego z kaszą jaglaną
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu