Taki chlebek jest niezwykle pyszny i bardzo mięciutki. Idealny na przekąskę, kolację lub śniadanie. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam przepis.
Ciasto:
2 jajka
20 dag białego sera półtłustego
2 i pół szklanki mąki pszennej
6 łyżek mleka
6 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
Dodatkowo:
masło do posmarowania formy
mąka do posypania stolnicy
1. Wszystkie składniki na chlebek przełożyć do miski i zagnieść mięciutkie ciasto.
2. Następnie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy i przełożyć do tortownicy posmarowanej cieniutko masłem, o średnicy 25 cm. Ciasto nakłuć widelcem.
3. Tak przygotowane ciasto piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
4. Chlebek jest gotowy do podania. Smacznego.
Chleb z czarnuszką, pestkami słonecznika i otrębami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu