mleko 2 szklanki
jajka 2 sztuki
cukier 4 łyżki
sól
dżem owocowy 1 słoik
masło 4 łyżki
słonina 5 dag
1. Mąkę połączyć z mlekiem, jajkami, cukrem i solą i zmiksować.
2. Patelnię rozgrzać, topić na niej słoninę i smażyć naleśniki z obu stron.
3. Naleśniki smarować dżemem, składać lub zwijać.
naleśniki w pysznym meksykańskim sosie
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu