· ½ kg mąki pszennej
· 1 szk. cukru pudru
· 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
· 1 ½ łyżeczki sody
· 1 ½ szk jogurtu naturalnego
· 2 Jajka
· 1 łyżeczka olejku waniliowego
1. Wsypujemy mąkę do miski.
2. Mieszamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz sodą.
3. W drugiej misce mieszamy jogurt z jajkiem oraz olejkiem i dodajemy to wszystko do mąki.
4. Dodajemy borówki, mieszamy.
5. Napełniamy Formy.
6. Pieczemy 180 °C 20 minut.
7. Muffinki gotowe.
8. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu