1 szt pory
2 szt cebula
7 dag natka pietruszki
3 szt marchewka
do smaku sól i pieprz
1 łyżka masło
woda
Cebulę kroimy w drobne piórka. Natkę pietruszki siekamy. Pory kroimy na talarki, a marchewkę w plasterki. Udka kurczaka dajemy do naczynia żaroodpornego i zalewamy troszkę wodą, a następnie wrzucamy warzywa. Przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Kurczak faszerowany kaszą jęczmienną, pieczony w rękawie
Drugie danie z rękawa: kurczak z ziemniakami i marchewką
Kurczak w sosie słodko -kwaśnym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu