miód prawdziwy do smaku
cukier trzcinowy do smaku
kawałek kory cynamonu
2 litry gorącej wody
30 dag suszonycg owoców ( gruszki, jabłka, morele, śliwki, daktyle )
1.
Owoce suszone przekładam do garnka, dodaję cynamon, zalewam gorącą wodą i gotuję do miękkości owoców.
2.
Kompot słodzę do smaku miodem i cukrem trzcinowym. Przykrywam i odstawiam na około 10 minut, żeby nabrał aromatu.
3.
Kompot jest gotowy do podania. Przed podaniem można go przecedzić. Życzę smacznego.
Wigilijny kompot z suszu z imbirem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu