2 szklanki domowego mleka ryżowego
wiśnie surowe, mrożone lub z kompotu (koniecznie bez pestek)
cukier lub miód do posłodzenia
Mleko ryżowe wlać do garnka, doprowadzić do wrzenia. Wsypywać kaszę mannę powoli jednocześnie mieszając trzepaczką rózgową, aby nie było grudek (proporcje zależą od indywidualnych upodobań, jeśli kasza jest za gęsta można dolać mleka). Pogotować kilka minut i pozostawić do przestudzenia.
Wiśnie pokroić i wymieszać z ciepłą kaszą. Można dosłodzić do smaku cukrem lub miodem.
Kasza manna na mleku ryżowym z wiśniami
Kasza manna z dodatkami na śniadanie.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu