Ciasto:
4 jaja
¾ szkl cukru
1 łyżka wrzątku
1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jabłka
Białka ubijamy na sztywną pianę z 1 łyżką cukru. Żółtka ucieramy do białości z cukrem i 1 łyżką wrzątku. Następnie utarte żółtka mieszamy z pianą i wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, wykładamy do formy 25/36 i na ciasto układamy ćwiartki obranych i wydrylowanych jabłek. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ciasto z masą kawową i jabłkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu