Deser na podwieczorek. Pyszny, a w dodatku ładnie się prezentuje. Bardzo prosty w wykonaniu.
1. Najpier trzeba przygotować galaretkę. Rozpuścić ją w 1 szklance gorącej wody i ostudzić . Następnie pokroić galaretkę w kostkę.
2. Z podanych składników zagnieść ciasto.
3. Chłodzić je przez 15 minut w lodówce.
4. W tym czasie foremki do pieczenia babeczek posmarować masłem i posypać bułką tartą.
5. Następnie trzeba wałkować ciasto i wykleić nim foremki.
6. Nakłuć je widelcem.
7. Z kolei trzeba piec je przez 20-25 minut w 180 stopniach.
8. Ostudzić.
9. Potem trzeba zrobić mus z borówek.
10. Posmarować nim babeczki, nałożyć bitą śmietanę.
11. Na koniec udekorować galaretką, pokrojoną w kosteczkę czekoladą i startą czekoladą.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu