Pyszności ! Przy takich jest toszkę wykrawania, ale warto bo są dobre i dużo sztuk wychodzi bo aż 87!
0,5 kg mąki
25 dag margaryny
15 dag cukru
3 żółtka
Cukier waniliowy
0,5 proszku do pieczenia
4 łyżki śmietany
2 białka
Cukier do posypania
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dajemy posiekaną margarynę, cukry, proszek do pieczenia, śmietanę i żółtka z tych skłądników robimy ciasto po czym wkłądamy je do worka i na noc do lodówki. Rano ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 milimetrów i wycinamy różnymi foremkami ciasteczka. Każde ciastko smarujemy białkiem i maczamy w cukrze. Gotowe ciastka układamy na formie wysmarowanej margaryną i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu