Ciasto:
6 szkl mąki
37,5 dag margaryny
1,5 szkl śmietany
9 żółtek
1,25 szkl cukru pudru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Pianka:
9 białek
9 łyżek cukru
4,5 kisieli wiśniowych
Wiśnie
Masa:
2 budynie waniliowe
20 dag masła
3 szkl mleka
Masa:
Dwie szklanki mleka zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie w proszku i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń. Studzimygo i ucieramy z utartym wcześniej masłem. Ciasto przekładamy masą i dekorujemy dowolnie.
Ciasto:
Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru pudru, żółtek, śmietany, margaryny robimy ciasto. Dzielimy na sześć części. Trzy wykładamy do blaszek 25/36.
Pianka:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec wsypujemy kisiele w proszku. Dzielimy na trzy części.
Na ciasto dajemy pianę na nią trochę wiśni i przykrywamy jedną częścią zostawionego ciasta. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Tak robimy pozostałe ciasta.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu