Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy dzielimy na 3 części do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Pozostałe pieczemy bez dodatków.
Masa:
Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy łączymy z utartym masłem.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę i dodajemy do zimnych galaretek. Nutellę rozpuszczamy na ogniu dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt z czekoladą- tężejące galaretki z brzoskwiniami- biszkopt- nutella- masa- biszkopt- polewa
Ucierane ciasto z czarnymi porzeczkami i lukrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu