kawałki czekolady razem z masłem wkładamy do metalowej miski, którą ustawiamy na garnku z gotująca się wodą. Uważajmy, żeby woda czy para nie miała kontaktu z czekoladą, bo wtedy czekolada będzie za gęsta. Podczas rozpuszczania mieszamy czekoladę, odstawiamy, gdy będzie prawie rozpuszczona. Dodajemy żółtka oraz mąkę wraz z 1/2 cukru i wszystko dokładnie mieszamy.
Pyszne ciasto czekoladowe gotowe do wcinania.
Smacznego! :)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu