1 i 2/3 szkl mąki pszennej
20 dag margaryny
2 żółtka
0,5 szkl cukru
1 cukier waniliowy
5 łyżek pokrojonych orzechów laskowych
2 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka śmietany
1 szczypta cynamonu
Na stolnicę przesiewamy mąkę pszenną, dajemy margarynę, żółtka, obydwa cukry, pokrojone orzechy włoskie, słonecznik,śmietanę i szczyptę cynamonu. Z podanych składników zarabiamy jednolite ciasto. Wkładamy je do woreczka i dajemy na 30 minut do lodówki. Po wyciagnięciu rozwałkowujemy je i wykrawamy foremkami ciasteczka.Ciasteczka układamy na formie wyłożonej pergaminem i pieczemy w 180 stopniach do 20 minut. Można udekorować lub posypać cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu