Te ciasteczka są bardzo pyszne i bardzo kruche. Pachnące kokosem. Polecam, gdy mamy ochotę na coś słodkiego:)
2 jajka
1 szklanka cukru pudru
3 szklanki mąki pszennej
10 dag wiórek kokosowych
25 dag masła lub margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
2. Po tym czasie ciasteczka kręcimy przez maszynkę, używając specjalnej nasadki.
3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciastka kokosowe dla niemowląt
Waniliowe ciasteczka z budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu