- 2 szklanki mąki tortowej
- 4 łyżki cukru pudru
- jajko
- 15 dag margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag czekolady
1. Czekoladę pokroić w bardzo drobną kostkę.
2. Następnie margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia dać do miski.
3. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
4. Dodać jajko i czekoladę wcześniej pokrojoną. Zagnieść ciasto.
5. Uformować kuleczki i rozgnieść je na płasko.
6. Ciasteczka ułożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach przez 30 minut.
Czekoladowe ciasteczka z bakaliami i kardamonem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu