U nas w domu nic się nie zmarnuje. Gdy zostają bułeczki można je dosuszyć i zetrzeć na bułeczkę tartą lub usmażyć z nich pyszną i sycącą przekąskę.
Porcja na 4 osoby:
4 bułki kajzerki
1 jajko
1-1,5 szklanki mleka
8 plastrów boczku
olej
sól
ketchup
1.
Plastry boczku ułożyć na zimnej patelni podsmażyć z obu stron na rumiany kolor.
2.
Bułki przekroić na pół.
3.
Każdą połówkę maczamy w mleku, a następnie w roztrzepanym jajku i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
4.
Usmażone bułki kładziemy na talerzu i z boku układamy chrupiący boczek.
5.
Do smaku gotowe bułeczki możemy posolić lub polać ketchupem.
Rada:
Bułeczki możemy usmażyć na tłuszczu wytopionym z boczku. Będą wtedy bardziej aromatyczne.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu