Taki młody bób przygotowuję co najmniej raz w sezonie. I taki nam najbardziej smakuje. Z dużą ilością pysznie zrumienionej cebulki i świeżego pachnącego koperku. Bób możemy podać z młodymi ziemniaczkami. Polecam na bezmięsny obiad. Zapraszam.
1 łyżeczka cukru
pół kg świeżego bobu
koperek świeży według uznania
1 duża cebula
olej do smażenia
sól do smaku
1. Bób należy umyć i przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości, czas gotowania zależy od tego jak młody mamy bób, ja gotowałam 25 minut. Pod koniec bób posolić do smaku i dokładnie odcedzić i obrać.
2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie smażyć na oleju do miękkości i zrumienienia, następnie wrzucić bób i smażyć kilka chwil aż będzie zrumieniony.
3. Gotowy bób posypać drobno posiekanym koperkiem i od razu podawać.
4. Smacznego.
Jaśminowy ryż z warzywami i mięsem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu