2 szkl mąki pszennej
¾ szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szk mleka
12 dag margaryny
2 jajka
6 jabłek
Kokos:
15 dag wiórek kokosowych
10 dag cukru
3 białka
Biszkopt kakaowy
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
1 łyżka octu
4 łyżki cukru
2 łyżki oleju
Przygotujmy ciasto tłuszcz musimy rozmieszać wraz z cukrem w ciepłym mleku. Następnie mieszamy mąkę i wtudzimy go. Dodajemy jaja i proszek miksujemy. Ciasto dajemy na blachę i układamy na nim ćwiartki jabłek.
Przygotowujemy ciasto z kokosem białka z cukrem ubijamy na sztywno. Mieszamy z kokosem.
Biszkopt kakaowy robimy jak ciasto z kokosem. Ciasto kokosowe i biszkopt naprzemiennie daejmy na jabłka i pieczemy.
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu